Åpningstider i julen

JULAFTEN 24.12                             09:30 - 13:30

1.JULEDAG 25.12                           12:00 - 20:30

2.JULEDAG 26.12                           12:00 - 20:30

NYTTÅRSAFTEN 31.12                   09.30 - 19:00

1.NYTTÅRSDAG 01.01                    12:00 - 21:00

Tilbud

40 biter sushi til 350 kr

12 biter crispy tempura, 10 biter tempura roll, 10 biter laks roll, 4 nigiri laks, 4 sashimi

50 biter sushi til 399 kr

18 nigiri sushi, 12 tempura futo, 10 laks roll, 12 crispy tempura scampi

36 biter til 250 kr

12 crispy tempura maki, 12 tempura futo, 12 kimchi tempura scampi

32 biter til 280 kr - nr. 6a

12 crispy tempura maki, 10 spesiell maki med fersk koriander, 10 biter laks nigiri

 

Lunsj tilbud

Kokkens miks

10 biter sushi til 70 kr

Fra klokken 10:00 - 17:00

Ukens tilbud

Kokkens miks 15 biter mix sushi til 119 kr

Fra og med etter klokken 15:00

Sushi kommer opprinnelig fra Tang Dynastiet i Kina så tidlig som cirka 500 år f.Kr., og ble først senere adoptert av japanerne. Egentlig var sushi en metode for å konservere rå fisk, ved å lagre den i risen. I Muromachi-perioden (1336-1573) begynte japanerne å blande eddik i risen, noe som ga den en syrlig smak. Likevel var sushi primært en konserveringsmetode fremfor en sosial matrett. Det var ikke før på 1800-tallet, da sushien endelig nådde Japans hovedstad Tokyo, at sushi ble oppdaget som et fullverdig måltid.
Japaneren Yohei Hanaya gis mye av æren for sushiens fremgang de første årene. Han begynte allerede i 1824 å servere rå sjømat på små «fingre» av eddikris fra en liten bambusvogn han dyttet rundt i Tokyo. Dette ble raskt en suksess, og omtrent 20 år senere ble de første sushiutsalgene etablert. For å gjøre ventetiden for gjestene mer behagelig, satt man frem stoler foran utsalgene, og på denne måten ble de første sushibarene etablert. Sushibarenkonseptet ble svært populært og spredte seg raskt til store deler av Japan. Da japanerne emigrerte til USA tok de med seg sushien - noe som i ettertid har tilpasset seg den vestlige livsstilen. Sushien har videre spredt seg til Europa, og har de senere årene også blitt populært her i Norge.

Kontakt oss